Gratis woningopname.

Huurt u een woning in Bloemhof, Carnisse, Hillesluis, Oud-Charlois, Oud-Mathenesse of Tarwewijk en blijkt uit de Huurprijscalculator dat u te veel huur betaalt? Of vermoedt u dat u te veel servicekosten betaalt of op een andere manier onrechtmatig wordt benadeeld door uw verhuurder? Dan kunt u gebruik maken van een bijzonder aanbod. De gemeente Rotterdam stelt gratis woningopnames ter beschikking.

De opnames zullen worden uitgevoerd door de huurdersondersteuners van Urbannerdam. Zij kunnen heel precies uitrekenen wat voor uw woning de maximaal redelijke huur is. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het woonoppervlak maar ook naar de faciliteiten die in de woning aanwezig zijn. Al deze zaken worden meegenomen om een wettelijke huurprijs vast te stellen.

Betaalt u meer dan het vastgestelde huurbedrag? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een huurverlaging. De experts van Urbannerdam kunnen vaststellen of u aan de juiste voorwaarden voldoet en hoe u dit het beste aan kunt pakken. 

Naast de huurprijs komt ook de onderhoudstaat van de woning aan bod. Als huurder heeft u namelijk recht op een veilige en gezonde woning. Een woning die niet goed wordt onderhouden kan in sommige gevallen schadelijk zijn voor de gezondheid. Als er niet voldoende ventilatiemogelijkheden zijn kan er bijvoorbeeld een ongezond binnenklimaat ontstaan. De experts van Urbannerdam signaleren deze problemen en geven advies hoe u dit samen met de verhuurder op kunt lossen. 

Wilt u gebruik maken van dit aanbod? Maak dan via de website van Huurteam Rotterdam een afspraak. Of stuur een e-mail met een omschrijving van uw situatie naar huurteam@urbannerdam.nl. U kunt ook bellen: 010 214 27 99.